Rajzpályázat 2011

„Az erdő faanyaga, mint megújuló energiaforrás. Mi mindenre használjuk ezt a természeti kincset?”

 

 című, 2011. szeptemberében kiírt pályázatunk nagy érdeklődésre tartott számot a szegedi kisdiákok körében. Habár a határidőt megelőző napokban kevés pályázat érkezett, a határidő leteltével 86(!) darab pályázatnak örülhettünk. A pályázat korrekt szakmai és rajztechnikai elbírálásához prominens szegedi személyeket sikerült megnyernünk, úgymint Dr Magyarossy József ügyvédet, aki többek között alapítványunk egy kurátora, volt Kiss Ferences tanulónk, aki maga is művész, igaz, a zene területén. A zsűri elnöke, az egyik leghíresebb, ma élő szegedi festőművész, a Szeged Város Alkotói Díjával is kitüntetett Mráz János, akinek főként állatképei jelentős kapcsolódási pontot jelentenek az erdész szakmával és az iskolával.

A pályamunkák 2 hétig voltak láthatóak az iskola klubhelységében. Mind saját tanulóink, mind pedig a környékbeli kisdiákok, különösen a pályázó iskolák diákjai és szüleik szívesen látogatták a kiállítást.

A munkák értékelésére az iskola éttermében került sor, ahová az összes pályázót és felkészítő tanáraikat is meghívtuk. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy mindenki ajándékkal távozhasson, hiszen, mint azt iskolánk igazgatója, Halápi Nándor, és a zsűri tagjai si hangsúlyozták, a pályamunkák komoly tartalommal és szép művészi értékkel bírtak. Iskolánk diákjai maguk készítették az alapítványi emblémás fa tolltartót, és csomagolták mellé szeretettel a kis kiegészítőket. A díjazottak ezen felül jelentős értékű könyvjutalomban részesültek, azt hiszem, saját kereteinken belül mindent megtettünk azért, hogy felkeltsük a kisebbek figyelmét az erdő és az erdészeti szakma iránt, valamint, hogy pályázati munkáikat kellően elismerjük. Sikerünkön felbuzdulva tervezzük, hogy a későbbiekben is kiírunk hasonló pályázatokat.

 

A Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért 2011. őszén meghirdetett rajzpályázatának nyertesei:

 

I. díj

Aigner Petra

I. díj

Sajti Balázs

I. díj

Soós Erik

I. díj

Soós Annamária

II. díj

Kiss Alexandra

II. díj

Füredi Anna

II. díj

Murvai Emese

II. díj

Szabó Csaba

III. díj

Barna Dorisz Napsugár

III. díj

Banzsal Alexandra

III. díj

Patai Blanka