Kiss Ferenc Alapítvány az erdészeti oktatásért Kiss Ferenc Alapítvány az erdészeti oktatásért

Vadásztanfolyam

Tájékoztató

A Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért az Agrárminisztérium által regisztrált tanfolyamszervezőként indítja a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamait a következők szerint.

A vadászvizsgát megelőző kötelező tanfolyamról és vizsgáról szóló 126/2013. (XII.17.) VM rendelet alapján vadászvizsgát az a magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar és nem magyar állampolgár tehet, aki a 17. életévét betöltötte és részt vett vadászvizsgát megelőző kötelező tanfolyamon.

 

Tanfolyamunk a hatályos jogszabályok szerinti egy 100 órás képzés, mely egy 70 órás elméleti és egy 30 órás gyakorlati képzésből áll.

Az elméleti oktatás az Agrárminisztérium engedélye alapján távoktatás – online – formájában történik, így nem szükséges hat-hét egymást követő hétvégén is az oktatás helyszínén jelen lenni. Mindenki saját maga osztja be a tanulásra szánt idejét és annak intenzitását a kiadott felkészítő tananyagnak köszönhetően.

Az elméleti oktatás digitális tanterem és videómegosztó platformok segítségével történik, ahol a teljes tananyag témák szerinti bontásban kerül átadásra. A témák végén teszt feladatok megoldásával lehet a következő témára tovább haladni, mellyel számot adhatnak a hallgatók az adott téma ismeretéből.

A 30 órás gyakorlaton, a biztonságos fegyverkezeléssel egybekötött lövészeti oktatás és terepi gyakorlat alkalmával sajátíthatják el a sikeres vizsgához szükséges ismereteket, melyek hétvégén kerülnek megtartásra és a jelenlét kötelező.

A gyakorlati foglalkozás és lövészeti oktatás helyszíne Derekegyház Dalerd Zrt. lőtere, és vadászterülete.

 

A tanfolyam költsége 140.000 Ft, mely tartalmazza az elméleti képzést és a gyakorlati képzés összes költségét.

A tanfolyamdíjon felül a vadászvizsga díja plusz 20.000 Ft, továbbá a fegyvertartási engedélyhez szükséges orvosi vizsgálati díjak külön rendezendők.

 

Az alapítvány az alábbiakat biztosítja a képzés során:

-        szemléletes online oktatást felkészült és gyakorlatias oktatókkal;

-        szervezett terepi gyakorlatot, valamint két alkalmas lőtéri gyakorlatot, mely magába foglalja a sörétes és golyós lövészet minden költségét lövészeti oktatással egyben;

-        kiegészítő segédanyagot a sikeres vizsga érdekében;

-        felkészülést segítő tankönyvek beszerzését külön díj ellenében;

-        vizsgára való jelentkezés ügyintézését, vizsgaidőpontok egyeztetését;

-        fegyverszerzéshez szükséges pszichológiai alkalmassági vizsgálat megszervezését;

-        igazolás kiállítását a tanfolyam elvégzéséről.

 

Következő tanfolyam tervezett kezdő időpontja (melynek változtatási jogát fenntartjuk):

- 2021. szeptember 13.

Jelentkezési határidő:

2021. szeptember 6.

A tanfolyam indulásának feltétele min. 15 fő jelentkezése.

Amennyiben összejön a minimális jelentkezési létszám egyéb időpontban is indítunk tanfolyamot.

 

Teendők és feltételek a tanfolyamra való jelentkezéshez:

-        A megadott határidőig a kissferencalapitvany@gmail.com címre egy jelentkezésről szóló email küldése a következő adatokkal:

  • név/születési név
  • születési hely, idő
  • édesanyja neve
  • személyi igazolvány száma
  • állandó lakcím
  • állampolgárság
  • telefonszám
  • email cím (gmail-es)

A megadott adatok a regisztrációhoz szükséges dokumentumok előkészítéséhez és a regisztráció meggyorsításához szükséges.

-        A tanfolyam megkezdése előtt egy bővebb tájékoztatón és regisztráción való részvétel, melynek helyszíne Kiss Ferenc Erdészeti Technikum, Szeged József Attila sgt. 26. és időpontja a tanfolyam kezdését megelőző hét péntek du., melyet email-ben pontosan ismertetünk a jelentkezőkkel.

A tájékoztató során a tanfolyam menetének és formájának bemutatására kerül sor, továbbá a regisztráció folyamán az oktatási szerződés kerül megkötésre.

-        A jelentkezést a tanfolyami díj legalább felének befizetésével tudjuk véglegesíteni, melyet a regisztráció alkalmával, vagy szerződéskötést követő 7 napon belüli utalással lehet teljesíteni. A fennmaradó összeget a tanfolyam végéig szükséges rendezni.

-        Továbbá az online oktatáshoz rendelkezésre kell álljon, az otthoni számítástechnikai háttér. (számítógép/okostelefon, megfelelő internetkapcsolat).

 

Ha kérdése van, bizalommal forduljanak felénk az alábbi e-mail, és/vagy telefonos elérhetőségeken.

 

Email:

kissferencalapitvany@gmail.com

 

Telefonos elérhetőségek:

Zsadányi János: 70/6044793 

Halápi Nándor: 30/9459362